Na Slovensko sa vrátil známy zlodej hesiel, šíri sa cez Skype

NETKY.SK • 28 Marec 2013, 10:09 • 2 min
Na Slovensko sa vrátil známy zlodej hesiel, šíri sa cez Skype

BRATISLAVA - Cez komunikačný program Skype sa šíri počítačový červ. Systém infikovaného užívateľa pošle jeho Skype kontaktom správu v slovenčine v znení "ahoj, to su naozaj vase fotky?" spolu s odkazom na súbor uložený na webe. Užívateľ si po jeho otvorení do počítača stiahne červa s menom Dorkbot.

slovakia

left justify in out

"Ide o známeho zlodeja hesiel, ktorý na svoje šírenie používa komunikačné služby ako Facebook Chat, súkromné správy na Twitteri, Windows Live Messenger a Skype," uviedla hovorkyňa antivírusovej spoločnosti Eset Zuzana Hošalová. Infikovaný počítač je taktiež schopný vykonávať akékoľvek príkazy zaslané útočníkom.

"Po nakazení sa počítač pokúša stiahnuť zoznam aktualizačných serverov rozličných antivírusových a bezpečnostných spoločností," vysvetlil Pablo Ramos, výskumník Eset, ktorý sa venuje analýze škodlivého kódu. "Môže ísť o snahu zablokovať akýkoľvek pokus aktualizovať antivírusové riešenie na infikovanom počítači," dodáva Ramos. Táto technika však podľa jeho slov nie je taká úspešná, ako tvorcovia nákazy dúfali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies