Na Slovensko sa vráti teplé počasie s nadnormálnymi teplotami

NETKY.SK • 16 September 2018, 18:00 • 2 min
Na Slovensko sa vráti teplé počasie s nadnormálnymi teplotami

BRATISLAVA - Počas pracovných dní budúceho týždňa (17.9. - 21.9.) sa na Slovensko, ale aj do ďalších európskych krajín opäť vráti teplé počasie. Zmena spojená s výraznejším ochladením by mala nastať až v závere budúceho týždňa.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

 

"Odchýlka teploty uvedeného obdobia ako celku od normálu z rokov 1981 - 2010 dosiahne v takmer celej strednej a západnej Európe +2 až +6 stupňov Celzia,” uvádza SHMÚ, podľa ktorého návrat teplého počasia dokazuje aj predpoveď teploty vzduchu na štvrtok (20.9.).

 

"V uvedenom čase sa v nižších polohách v strednej a západnej Európe očakáva teplota zväčša na úrovni 24 až 29 stupňov Celzia," spresnili meteorológovia.

 

Veľmi teplé počasie na Slovensku podľa nich potvrdzuje aj tzv. ensemble predpoveď teploty v hladine 850 hPa modelu ECMWF pre Brezno.

 

"Od pondelka do piatka tu predpokladáme 12 až 14 stupňov Celzia, čo je na daný dátum pre túto lokalitu výrazne nadnormálna teplota," konštatuje SHMÚ, ktorý očakáva zlom v počasí na Slovensku spojený s výraznejším ochladením až v závere budúceho týždňa.

 

Meteorológovia súčasne pripomínajú, že je to ešte pomerne ďaleko a na obdobie od soboty (22.9.) je v predpovedi veľká miera neistoty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies