Na Slovensko prúdi arktický vzduch: Pripravte sa na celodenné mrazy!

NETKY.SK • 13 December 2016, 06:35 • 2 min
Na Slovensko prúdi arktický vzduch: Pripravte sa na celodenné mrazy!

BRATISLAVA - Slovensko opäť čaká ochladenie. Do našej oblasti začína prenikať studený arktický vzduch.

slovakia

left justify in out

"Bude veterno, treba počítať so snežením najmä na severe. Postupne možno očakávať aj celodenné mrazy," uvádza v analýze Miroslav Šinger zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ).

 

 

 

Príchodom arktického vzduchu dôjde podľa Šingera k úbytku oblačnosti, rýchlo by mali ustať aj zrážky. Ochladenie bude o niečo razantnejšie ako začiatkom decembra. Mrznúť začne už v utorok nadránom (13.12.).

 

img

 

SHMÚ varuje pred mrazmi najmä severe Slovenska, vydal výstrahu prvého stupňa. Teplota tam dosiahne ojedinele mínus 15 až mínus 17 stupňov Celzia, podobne by malo byť aj v utorok v noci a stredu nadránom (14.12.).

 

img

 

Predpoveď počasia na utorok:

Jasno až polooblačno, v noci spočiatku ešte ojedinele snehové prehánky. Nočná teplota -6 až -12, v dolinách a kotlinách miestami do -18 st. Denná teplota -6 až -12, na juhu do +2 st. Slabý, v noci spočiatku severný vietor do 40 km/h.

 

Streda:

V noci polojasno až oblačno a neskôr ojedinele sneženie. Cez deň ďalšie pribúdanie oblačnosti a postupne na viacerých miestach sneženie alebo snehové prehánky, na juhozápade aj dážď so snehom alebo dážď. Najnižšia nočná teplota -5 až -11, na severe a v Turci -11 až -17 st. Najvyššia denná teplota -2 až 2, na krajnom severovýchode okolo -4 st. Slabý vietor.

 

Štvrtok:

V noci prevažne oblačno a miestami, najmä na severe a východe, sneženie alebo snehové prehánky. Cez deň prevažne polooblačno a zrážky už len ojedinele.  Najnižšia nočná teplota -1 až -6, pri zmenšenej oblačnosti miestami  okolo -8 st. Najvyššia denná teplota 0 až 5 st, na severe ojedinele aj chladnejšie. Prevažne severný vietor postupne 3 až 8, v nárazoch miestami do 15 m/s (10 až 30, 55 km/h).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona