Na Slovensko prišli s falošnými výnimkami. Ako reagovala polícia?

NETKY.SK • 3 Máj 2021, 13:24 • 2 min
Na Slovensko prišli s falošnými výnimkami. Ako reagovala polícia?

KOŠICE - Gruzínci sa na naše územie chceli dostať vďaka podvodu. Vyrobili si falošné výnimky od Úradu verejného zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Dvaja Gruzínci sa takto nezodpovedne zachovali v čase pandémie. Do krajiny medzi Tatrami a Dunajom prileteli leteckou linkou z ukrajinskej metropoly.

 

„Pri vstupnej hraničnej kontrole predložili pri policajnej kontrole dve falošné výnimky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky,“ vysvetlila polícia na sociálnej sieti.

Falšovali
Výnimky mali dostať vraj „na základe oprávnenej žiadosti ministra hospodárstva Slovenskej republiky“, no išlo o podvod. Strážcovia zákona a poriadku týmto občanom Gruzínska neumožnila vstup na základe Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ).

Boli ohrozením
Považovali ich vstup za „hrozbu pre verejný poriadok, vnútornú bezpečnosť, verejné zdravie alebo medzinárodné vzťahy jedného alebo viacerých členských štátov Európskej únie“. Gruzínci preto budú „vrátení pravidelnou leteckou linkou z Bratislavy do Kyjeva“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona