Na Slovensko prišla misia Medzinárodnej energetickej agentúry

NETKY.SK • 23 November 2010, 11:54 • 2 min
Na Slovensko prišla misia Medzinárodnej energetickej agentúry

Na Slovensko prišla misia Medzinárodnej energetickej agentúry

slovakia

left justify in out

img

Na Ministerstve hospodárstva (MH) SR sa v týždni od 22. do 26. novembra 2010 uskutočnia rokovania s 12-člennou misiou zloženou zo zástupcov Medzinárodnej energetickej agentúry (IEA), Medzinárodnej jadrovej agentúry a Európskej komisie. Informoval o tom rezort hospodárstva.
      Úlohou misie bude hĺbkovo analyzovať vývoj v energetickej politike a sektore energetiky na Slovensku za obdobie uplynulých 5 rokov. Výsledkom bude hĺbkový prehľad IEA o energetickej politike SR, ktorý predstavuje najvýznamnejšiu aktivitu, vyplývajúcu z členstva SR v tejto medzivládnej organizácii.
      Správa sa zameria na hodnotenie kľúčových oblastí energetickej politiky - energetickú bezpečnosť, obnoviteľné zdroje energie a politiku zmeny klímy, energetickú efektívnosť, jadrovú energiu, výskum, rozvoj a rozširovanie energetických technológií a ďalšie.
      Výsledná správa je považovaná medzinárodným spoločenstvom za významný referenčný a mienkotvorný zdroj o stave a ďalšom smerovaní energetickej politiky a energetických trhov príslušnej členskej krajiny IEA. Má potenciál ovplyvňovať rozhodovanie medzinárodnej podnikateľskej a finančnej komunity a potenciálnych investorov o vstupe na energetické trhy príslušnej krajiny.
      Počas expertnej misie sa uskutoční 20 rokovaní, na ktorých sa zúčastní viac ako 50 subjektov zo štátneho a komerčného sektora, inštitúcií z oblasti vedy a energetického výskumu a mimovládnych organizácií.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies