Na Slovensko prídu zahraniční dobrovoľníci opravovať naše hrady

NETKY.SK • 29 Jún 2018, 18:12 • 2 min
Na Slovensko prídu zahraniční dobrovoľníci opravovať naše hrady

BRATISLAVA - Viac ako 70 ľudí z Mexika, Talianska, Holandska, Francúzska a iných európskych či ázijských krajín príde na Slovensko pomáhať pri verejnoprospešných prácach. Ako ďalej TASR informovala Miroslava Zváčová z občianskeho združenia INEX Slovakia, dobrovoľníci sa zúčastnia na ôsmich medzinárodných dobrovoľníckych táboroch. Združenie ich organizuje 25 rokov.

slovakia

left justify in out

Mladí ľudia z celého sveta prídu podľa jej slov pomáhať renovovať slovenské hrady, ako sú Lipovce, Brekov, Čabraď či Obišovce. Pomôžu tiež so starostlivosťou o zvieratá na ekofarme v Zlatnej na Ostrove či environmentálnymi prácami pri záchrane a oživení dedinky Slatinka pri Zvolene. "Voľnočasové aktivity, výlety pre ľudí s postihnutím ocenia klienti DSS Integra v Bratislave a OZ Barlička v Prešove," uviedla Zváčová.

 

V tábore dobrovoľníci pripravia podujatie s názvom "Hody kultúr", kde sú vítaní všetci z okolia. Čakajú ich prezentácie krajín a kultúr účastníkov. Pozvánky budú zverejnené na stránke www.inex.sk a tiež na sociálnej sieti Facebook na stránke INEX Slovakia.

 

"Medzinárodný dobrovoľnícky tábor spája ľudí z rôznych krajín už od roku 1920, keď sa po skončení prvej svetovej vojny uskutočnil prvý takýto projekt. Ročne sa na táboroch zúčastní 14.000 dobrovoľníkov, aby pomohli miestnym komunitám počas dvoch až troch týždňov bez nároku na finančnú odmenu," vysvetlila Zváčová. Ako doplnila, cieľom projektov je aj osobnostný rozvoj mladých ľudí, ktorí sa stanú tolerantnejšími voči novým kultúram, ale aj sebavedomejšími, flexibilnejšími a ochotnejšími pomôcť.

 

Tento projekt bol finančne podporený Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR v rámci programov pre mládež na roky 2014 až 2020.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies