Na Slovensko príde tím amerických vojenských expertov

NETKY.SK • 19 Jún 2018, 12:28 • 2 min
Na Slovensko príde tím amerických vojenských expertov

BRATISLAVA - Zabezpečenie výcviku a poradenstva bude hlavnou úlohou tímu amerických vojenských expertov, ktorý príde na Slovensko. S ich prítomnosťou na území SR už skôr súhlasila vláda, v utorok 113 hlasmi ich príchod odobril aj parlament.

slovakia

left justify in out

Cieľom pôsobenia Civil Affairs tímu je zvýšenie vzájomnej interoperability, ako aj rozvoj spôsobilosti civilno-vojenskej spolupráce v rámci Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Tím bude pozostávať z maximálne štyroch príslušníkov Ozbrojených síl USA a maximálne dvoch kusov vojenskej techniky.

 

Tím bude počas svojho pôsobenia dislokovaný v Martine. Pôsobiť tam má 18 mesiacov s predpokladaným začiatkom 1. júla 2018. Rotácia má byť zabezpečená po uplynutí deviatich mesiacov. Náklady spojené s pôsobením tímu budú hradiť Spojené štáty americké.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies