Na Slovensko príde švédska autorská dvojica krimi tvorby Cilla a Rolf Börjlindovci

NETKY.SK • 6 Október 2015, 13:12 • 2 min
Na Slovensko príde švédska autorská dvojica krimi tvorby Cilla a Rolf Börjlindovci

BRATISLAVA - Švédska autorská dvojica Cilla a Rolf Börjlindovci pricestuje do Bratislavy, slovenskí čitatelia sa budú môcť o necelý mesiac osobne zoznámiť so skvelou autorskou dvojicou, ktorá predstavuje reprezentantov vysoko hodnotenej severskej krimi tvorby.

slovakia

left justify in out

Autori trilerov Skočný príliv (2013), Tretí hlas (2014) a Temný úsvit (vyjde v slovenskom preklade začiatkom novembra) budú popri inom aj hosťami knižného veľtrhu Bibliotéka. S čitateľmi sa tiež stretnú na pôde kníhkupectva Martinus v Bratislave. Na Slovensku pobudnú od 5. do 7. novembra. Cilla a Rolf Börjlindovci patria medzi najskúsenejších švédskych spisovateľov. Z ich dielne pochádza aj detektívny seriál Hrob a vražda, ktorý ocenili diváci aj kritika. Vysielali ho vo švédskej televízii v rokoch 2004 až 2009.

 

Sú tiež autormi scenárov k 26 filmom o Martinovi Beckovi. Detektívny román Skočný príliv už pred uvedením na trh vyvolal zaslúženú pozornosť a práva na jeho vydanie sa predali do viac ako 20 krajín. V súčasnosti sa pripravuje jeho filmové spracovanie. V knihe sa po prvý raz stretávame s dvojicou vyšetrovateľov Tomom Stiltonom a Oliviou Ronningovou, ktorí sa potom objavujú aj v ďalších dvoch románoch: Tretí hlas a Temný úsvit.

 

Knihy Cilly a Rolfa Börjlindovcov sa vyznačujú charizmatickými postavami a príbehmi plnými sociálnych konfliktov. V ich písaní cítiť talent a rutinu - majstrovsky dokážu dávkovať napätie, nečakané zvraty, prekvapenia, všetko elegantne previazané do pútavého príbehu. Ďalším typickým znakom v ich tvorbe je surrealistický humor. Romány Cilly a Rolfa sú pre všetkých, ktorí prahnú po napätí, nečakaných zvratoch, rozuzleniach a očakávajú od knihy silný emocionálny zážitok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies