Na Slovensko príde najväčšia dodávka Ivermektínu v dejinách, povolil do minister Krajčí

NETKY.SK • 22 Február 2021, 21:44 • 2 min
Na Slovensko príde najväčšia dodávka Ivermektínu v dejinách, povolil do minister Krajčí

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Marek Krajčí povolil doteraz najväčší dovoz liekov s účinnou látkou Ivermektín. Časť z desiatok tisíc balení by mala doraziť na Slovensko budúci týždeň. Potvrdil to rezort zdravotníctva SR.

slovakia

left justify in out

3 druhy liekov 

Ide o lieky Ivermectin Tablet USP IverJohn-6 tbl. 100x6 mg, Ivermex tbl. 4x3 mg a Ermetin tbl. 10x3 mg. Ministerstvo zdravotníctva vydalo povolenie na terapeutické použitie týchto neregistrovaných liekov s indikáciou prevencia a liečba ochorenia COVID-19 v piatok 19. februára.

 

img

 

Prvé balenia 

V prípade Ivermectin Tablet USP IverJohn-6 tbl. 100x6 mg išlo o 20-tisíc kusov, Ivermex tbl. 4x3 mg v počte 30-tisíc kusov, pričom na Slovensko by malo byť budúci týždeň navezených 8 930 balení. Rovnako v prípade Ermetin tbl. 10x3 mg išlo o 30-tisíc kusov, tie sú k dispozícii a pripravené na odoslanie. Na Slovensku by mohli byť k dispozícii budúci týždeň.

Dodávky ivermektínu pre nemocnice a prvých niekoľko tisíc balení aj pre lekárne schválil minister Krajčí už v uplynulých týždňoch. Ako uviedol šéf rezortu zdravotníctva, dodávky prichádzajú postupne a je na distribútorovi, ako rýchlo ich vie následne dodať, čo ministerstvo nevie ovplyvniť.

 

img

 

"Faktom zároveň je, že dopyt po týchto liekoch je celosvetový. Na Slovensku reagujeme rýchlo na základe odporúčaní hlavných odborníkov pre jednotlivé medicínske oblasti, nakoľko nielen účinnosť, ale aj bezpečnosť pacienta je pre nás na prvom mieste ," dodal minister zdravotníctva.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies