Na Slovensko príde generálny sekretár Biskupskej synody v Ríme

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 13:03 • 2 min
Na Slovensko príde generálny sekretár Biskupskej synody v Ríme

BRATISLAVA 23. marca (SITA) – Na Slovensko príde generálny sekretár Biskupskej synody v Ríme.

slovakia

left justify in out

Kardinál Lorenzo Baldisseri vystúpi na medzinárodnej konferencii s názvom Čo môžeme urobiť pre šírenie kultúry života, ktorá sa uskutoční v utorok v Bratislave. V tento deň bude zároveň o 18:00 sláviť svätú omšu za účasti rodín v Katedrále sv. Martina. Slávnosť sa uskutoční v predvečer sviatku Zvestovania Pána a pri príležitosti slávenia Dňa počatého dieťaťa a výročia Sviečkovej manifestácie.

 

Kardinál Baldisseri príde na pozvanie predsedu Konferencie biskupov Slovenska Stanislava Zvolenského. Na konferencii prednesie príhovor na tému Šírenie kultúry života v kontexte novej evanjelizácie a debát biskupskej synody. Medzinárodná konferencia predstavuje tradičné jarné podujatie, ktoré organizuje KBS. Vlani v podobnom čase pripravila konferenciu o pohľade cirkvi na ľudské práva, rok predtým sa zamerala na rodovú rovnosť. Z oboch vyšli zborníky s prednáškami. Na najbližšom podujatí vystúpia okrem talianskeho kardinála aj zástupcovia z Chorvátska a Španielska. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona