Na Slovensko prichádzajú opäť horúčavy: Od zajtra výstrahy prvého a druhého stupňa

NETKY.SK • 3 August 2015, 11:48 • 2 min
Na Slovensko prichádzajú opäť horúčavy: Od zajtra výstrahy prvého a druhého stupňa

BRATISLAVA – Na Slovensko sa valia opäť horúčavy. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na utorok (4.8.) výstrahu 1. stupňa pred vysokými teplotami.

slovakia

left justify in out

Výstraha platí pre južné okresy Slovenska. Na stredu (5.8.) dokonca platí výstraha 2. stupňa pred vysokými teplotami v niektorých okresoch Košického kraja. Teplota by tu mala dosiahnuť až 36 stupňov Celzia.

 

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na utorok a stredu výstrahu 1. stupňa pred vysokými teplotami pre tri okresy východného Slovenska. V čase od 14:00 do 18:00 sa teploty vyšplhajú na 33 až 34 stupňov Celzia v okresoch Trebišov, Michalovce a Sobrance. Zvyšok Slovenska je zatiaľ bez mimoriadnych javov.

 

 

img

 

Ešte väčšia horúčava čaká obyvateľov Slovenska v stredu. Pre okresy Košice-mesto, Košice-okolie, Trebišov, Michalovce a Sobrance vydal SHMÚ výstrahu pred vysokými teplotami 2. stupňa, nakoľko teploty tu v popoludňajších hodinách môžu vystúpiť až na 36 stupňov Celzia. Výstraha platí od 13.00 do 20.00 h.

 

 

img

 

„Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ konštatuje na svojej internetovej stránke SHMÚ.

 

V tento deň platí okrem toho pre všetky kraje výstraha 1. stupňa pred vysokými teplotami. O niečo chladnejšie bude len na severe Slovenska.

 

Na Slovensko sa podľa meteorológov tento týždeň opäť vrátia tropické dni. Od pondelka na naše územie začína prúdiť veľmi teplý, tropický vzduch z Afriky. V utorok bude nad 32 stupňov a v ďalších dňoch postupne až 35 stupňov Celzia. Teplo bude aj v noci. Od stredy treba na niektorých miestach počítať aj s tropickou nocou, čo znamená, že teplota neklesne pod 20 stupňov. 

 

V štyroch okresoch hrozia prívalové povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal dnes výstrahu prvého stupňa pred prívalovými povodňami pre okresy Žilina, Prievidza, Zlaté Moravce a Nitra. Tento stav má trvať približne do 18:00.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies