Na Slovensko môžu prísť investície za 1,8 miliardy eur

NETKY.SK • 27 December 2016, 10:48 • 2 min
Na Slovensko môžu prísť investície za 1,8 miliardy eur

BRATISLAVA - O Slovensko sa stále zaujímajú zahraniční investori. Ministerstvo hospodárstva má v súčasnosti rozpracovaných 66 investičných projektov.

slovakia

left justify in out

Vďaka nim by sa mohlo na Slovensku preinvestovať 1,8 miliárd eur. "Hovoríme tu o vytvorení 24 tisíc nových pracovných miest. Samozrejme, očakávame, že všetkých 66 projektov sa nám nemusí podariť dotiahnuť, lebo jednak asi nebudeme vedieť vyjsť v ústrety všetkým, čo sa týka investičných stimulov, a jednak investori sa rozhodnú pre inú krajinu," povedal v rozhovore pre agentúru SITA minister hospodárstva Peter Žiga.

 

Podľa ministra z hľadiska konkurencieschopnosti je na tom Slovensko veľmi dobre. "Zásadné súboje o investície s okolitými krajinami vyhrávame. A nie je to len o výške platov. Je to o celkovom vnímaní Slovenska zo strany investorov," dodal Žiga.

 

Ako minister zdôraznil, veľkým vyznamenaním pre krajinu je, že zhruba 50 % zo všetkých nových investičných projektov sú projekty už u nás etablovaných investorov, ktorí plánujú svoju výrobu na Slovensku rozšíriť. "Sú dokonca zahraniční investori, ktorí odišli zo Slovenska niekde inde, a po rokoch sa vrátili, lebo zistili, že máme lepších a šikovnejších ľudí,“ konštatoval Žiga.

 

Nových investorov minister hospodárstva zatiaľ nechcel konkretizovať. "Prezrádzať mená nových investorov vopred môže rokovania zásadne skomplikovať, čo určite nechceme," uzavrel Žiga.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies