Na Slovensko možno pribudne ďalšia automobilka!

NETKY.SK • 16 Január 2014, 10:38 • 2 min
Na Slovensko možno pribudne ďalšia automobilka!

BRATISLAVA - Čínsky koncern Qoros zvažuje možnosti spustenia výroby automobilov priamo v Európe. Slovensko so svojou rozvinutou sieťou subdodávateľov patrí podľa informácií denníka PRAVDA medzi top lokality, ktoré koncern zvažuje ako vhodné na umiestnenie nového závodu.

slovakia

left justify in out

Už tri existujúce automobilky, bratislavský Volkswagen, žilinská Kia a trnavský PSA, v minulom roku vyprodukovali rekordných 980.000 automobilov, čím Slovensko potvrdilo pozíciu svetového lídra vo výrobe áut v pomere k počtu obyvateľov. Prípadná štvrtá automobilka by našu pozíciu ešte zvýraznila. Kompetentní sa k možnej investícií Qorosu zatiaľ nevyjadrujú. Predstavitelia Zväzu automobilového priemyslu SR v stredu 15. januára záujem štvrtej automobilky potvrdili. Odmietli však povedať meno investora. Nemalo by však ísť o amerického výrobcu elektromobilov Tesla, o ktorom sa tiež špekulovalo. Skôr má ísť o investora z Ázie, ktorého zaujalo svetové prvenstvo Slovenska vo výrobe áut. Podľa informácií denníka je jedným z potenciálnych záujemcov práve čínska automobilka Qoros, ktorá na Slovensku vlani spustila predaj osobných automobilov. Viac si možno prečítať v článku s názvom "Čínsky Qoros môže na Slovensku vyrábať autá", ktorý denník uverejnil na strane 10 a 11.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies