Na Slovensko mieri viac ako desiatka krasokorčuliarskych hviezd

NETKY.SK • 14 Marec 2011, 12:28 • 2 min
Na Slovensko mieri viac ako desiatka krasokorčuliarskych hviezd

Na Slovensko mieri viac ako desiatka krasokorčuliarskych hviezd

slovakia

left justify in out

img

Na Slovensko zavíta koncom mája viac ako desiatka krasokorčuliarskych hviezd na čele s olympijským víťazom zo Salt Lake City Alexejom Jagudinom a svetovými majstrami Irinou Slutskou a Iľjom Averbuchom. Na ľade Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave predstavia 28. mája svoju šou Hviezdy ľad. Podľa Jagudina nemá obdobu nikde na svete.
      "Zostava, ktorá sem príde, je jedinečná na svete vďaka tomu, aké hviezdy sa v nej objavia. Naša šou nemá obdobu nikde vo svete. Diváci uvidia maximum umenia, ktoré existuje a určite budú odchádzať spokojní," avizoval olympijský víťaz a niekdajší najväčší krasokorčuliarsky rival Jevgenija Pľuščenka.
      Averbuch verí, že šou bude taká úspešná, ako boli jej aktéri na Majstrovstvách Európy v roku 2001, keď sa naposledy zišli v Bratislave. Dodal, že šou vznikla dávnejšie a vystupovali s ňou už asi 600-krát v približne 60 miestach v Rusku a po celom svete. "Tešíme sa na to, že môžeme ukázať svoje umenie aj tu," podotkol.
      Domnieva sa, že šou má úspech najmä preto, že sa na nej zúčastňujú viacerí olympijskí víťazi a majstri sveta. Averbuch na amatérskom ľade pôsobil v tanečnom páre s Irinou Lobachevovou. V šou bude korčuľovať sám. Na ľad sa teší, keďže, ako tvrdí, srdce ho tam ťahá. Na vystúpenie v Bratislave sa teší aj Slutská, ktorá je rada, že sa opäť vráti do Bratislavy.
      Okrem trojice krasokorčuliarov sa na ľade objavia aj víťazné olympijské páry Tatiana Navka – Roman Kostomarov a Tatiana Totmianina – Maxim Marinin. Svoje majstrovstvo na ľade predvedú aj dvojice Maria Petrova – Alexej Tichonov, Margarita Drobiazko – Povilas Vanagas, Albena Denkova – Maxim Staviskij, Elena Leonova – Andrej Chvalkin a krasokorčuliar Michal Březina.
      Show, ktorú predvedú víťazi a medailisti najvyšších krasokorčuliarskych súťaží, bude plná najťažších skokov v kombinácii s piruetami a pyrotechnickými efektmi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies