Na Slovensko má prísť 100 utečencov: Žena s dvomi deťmi zo Sýrie sú už na ceste

NETKY.SK • 11 August 2016, 10:24 • 2 min
Na Slovensko má prísť 100 utečencov: Žena s dvomi deťmi zo Sýrie sú už na ceste

BRATISLAVA - Na Slovensko by dnes mala prísť žena s dvoma deťmi zo Sýrie. Umiestnia ju v utečeneckom tábore v Humennom, kde by mala požiadať o azyl, uvádza DENNÍK N.

slovakia

left justify in out

Sýrčanka a jej deti sú prvými zo stovky utečencov, ktorých dobrovoľne prijmeme z preťažených táborov v Európskej únii (EÚ). Z Talianska má doraziť 60 a z Grécka 40 ľudí. Sýrčanka, ktorá prichádza z Grécka, si Slovensko vybrala, takže podľa šéfa tlačového odboru Ministerstva vnútra SR Ivana Netíka zrejme bude mať záujem u nás aj zostať. Podmienkou na príchod ďalších ľudí, ktorí utiekli pred vojnou, sú platné doklady a to, že si nás ako cieľovú krajinu sami vyberú. Slovensko napríklad neuznáva iracké vodičské preukazy a u nás si ich môžu urobiť len ľudia s dlhším ako 180-dňovým trvalým pobytom, pokračuje autor článku. Veľká časť asýrskych kresťanov chcela pracovať ako vodiči a takéto ponuky aj dostali. Okolo 40 ľudí zo skupiny teraz chce chodiť do autoškoly. Veľká časť skúšok sa u nás dá absolvovať len v slovenčine, čo môže byť problémom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies