Na Slovensko dorazili prvé vakcíny proti ochoreniu COVID-19

NETKY.SK • 26 December 2020, 13:04 • 2 min
Na Slovensko dorazili prvé vakcíny proti ochoreniu COVID-19

BRATISLAVA - Na Slovensko prišli prvé vakcíny na prevenciu ochorenia COVID-19.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Transport aj otvorenie a uskladnenie vakcín sa uskutočnilo za prísnych teplotných a bezpečnostných podmienok. Informuje o tom Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) vo svojom profile na sociálnej sieti. Na preberaní prvých vakcín sa dnes zúčastnila riaditeľka štátneho ústavu Zuzana Baťová.

ŠÚKL tiež informoval, že vakcíny sa uskladnili v termoboxe vo Fakultnej nemocnici v Nitre, konkrétne balenia boli otvorené a liekovky vybrané na rozmrazovanie.

 

"Celý proces bol vopred organizovaný a naplánovaný, od otvorenia termoboxu po uskladnenie vakcín prešli menej ako 3 minúty. Môžeme potvrdiť, že všetko je pripravené na očkovanie,“ spresnil ŠÚKL.
 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ PCR testy odhalili za piatok viac ako tisíc nových prípadov koronavírusu. Prvou zaočkovanou osobou by mal byť profesor Krčméry



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies