Na Slovensko by sme mohli z Kuby doviezť liek na diabetickú nohu

NETKY.SK • 22 Január 2016, 11:57 • 2 min
Na Slovensko by sme mohli z Kuby doviezť liek na diabetickú nohu

BRATISLAVA – Ministerstvo zdravotníctva momentálne posudzuje lieky, ktoré by bolo možné doviezť z Kuby na Slovensko. Záujem o ne koncom roka 2015 prejavil premiér Robert Fico (Smer-SD). Kuba je podľa neho vo vývoji liekov jeden z najvyspelejších štátov.

slovakia

left justify in out

"Lieky aktuálne posudzujeme z ich možného použitia pre pacientov, predovšetkým v súvislosti s legislatívou ich uvádzania na trh v rámci EÚ a Slovenska," povedal pre TASR hovorca ministerstva zdravotníctva Peter Bubla. Vhodný by podľa neho mohol byť liek na liečbu diabetickej nohy.

 

Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) nemá zatiaľ o liekoch bližšie informácie. "Ak by nám bola podaná žiadosť o registráciu uvedených liekov, sme pripravení spolupracovať," informovala TASR Diana Madarászová z referátu pre komunikáciu s médiami štátneho ústavu. Pod registráciou lieku možno rozumieť povolenie na jeho uvedenie na trh. Fico by chcel práve cez oblasť liekov riešiť dlh Kuby voči Slovensku. Premiéra napríklad zaujal liek znižujúci riziko amputácie nohy pri cukrovke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies