Na Slovensko by mohlo prísť ďalších 900 vojakov členských krajín NATO

NETKY.SK • 12 Apríl 2022, 19:24 • 2 min
Na Slovensko by mohlo prísť ďalších 900 vojakov členských krajín NATO

BRATISLAVA – Na Slovensko by mohlo prísť ďalších 900 vojakov členských štátov NATO, konkrétne z Česka, Nemecka, USA a Slovinska.

slovakia

left justify in out

Celkovo tak má v rámci mnohonárodnej bojovej skupiny Aliancie v SR pôsobiť do 3 000 vojakov. Zvýšenie mandátových počtov, ktoré určujú maximálny počet vojakov, v utorok odsúhlasila vláda. Návrh musí ešte odobriť Národná rada SR. „Spôsobilosti zahraničných ozbrojených síl doplnia schopnosti a kapacity Ozbrojených síl SR a prispejú k zvýšeniu úrovne odstrašenia od prípadného ozbrojeného útoku,“ deklarovalo ministerstvo obrany v materiáli.

 

img

 

Počet českých vojakov sa má zvýšiť o 100. Z Nemecka by mohlo prísť o 500 príslušníkov viac, zo Spojených štátov o 200. Slovinsko by mohlo poslať o 100 vojakov viac. „Každá jednotka, ktorá má prísť na Slovensko, je viazaná na nejaký druh techniky, o ktorý sme požiadali,“ vysvetlil minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). Počet nemeckých vojakov sa zvyšuje, aby sa mohli spoločne s Holandskom dlhodobo obsluhovať tri batérie systému Patriot. V prípade USA zvyšovanie taktiež súvisí so systémom Patriot.

 

Možno vás zaujme: Podpora Ukrajiny musí byť našou hlavnou prioritou, uviedol Korčok



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies