Na Slovenskej pivnej korunke ochutnajú rekordný počet pív

NETKY.SK • 18 Jún 2012, 19:56 • 2 min
Na Slovenskej pivnej korunke ochutnajú rekordný počet pív

Na Slovenskej pivnej korunke ochutnajú rekordný počet pív - Zaujímavosti V utorok 19. júna sa rozhodne o víťazoch šiesteho ročníka degustačnej súťaže Slovenská pivná korunka.

slovakia

left justify in out

img

V utorok 19. júna sa rozhodne o víťazoch šiesteho ročníka degustačnej súťaže Slovenská pivná korunka. Slovenskému združeniu výrobcov piva a sladu, ktoré súťaž vyhlasuje, sa prihlásili dovedna dva veľké, jeden stredný a dva malé pivovary a sedem minipivovarov. Celkovo do súťaže prihlásili veľké a stredné pivovary 36 vzoriek pív, minipivovary 18 vzoriek a v nesúťažných kategóriách je prihlásených 17 vzoriek pív. Ide o doteraz najpestrejší výber a najväčší počet prihlásených pivných vzoriek v histórii súťaže. „Teší nás rekordná účasť a veľmi si vážime, že nad podujatím prevzal záštitu Ľubomír Jahnátek, minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR,“ povedala prezidentka Slovenského združenia výrobcov piva a sladu Júlia Hurná.

S rozvojom pivného trhu sa v rámci šiesteho ročníka Slovenskej pivnej korunky zväčšuje aj počet súťažných kategórií. Okrem tradičných druhov piva, teda svetlých pív do 10 percent, svetlých pív do 12 percent a tmavých pív bez rozdielu extraktu v pôvodnej mladine, pribudli prvýkrát aj ochutené pivá typu radler. To však nie je jediná novinka tohto roka. Porota zložená zo zástupcov pivovarov a expertov bude v slepom teste prvýkrát fundovane vychutnávať aj nealkoholické pivá. Nealko segment patrí totiž v posledných rokoch v pivnom sektore medzi výrazne rastúci. Profesionálna degustácia založená na maximálnej objektívnosti sa bude konať 19. júna v špeciálne klimatizovaných priestoroch Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR v Bratislave. Výsledky súťaže Slovenská pivná korunka slávnostne vyhlásia v utorok 26. júna v priestoroch Bratislavského Meštianskeho Pivovaru na Dunajskej ulici v Bratislave. „Bude to príležitosť na spoločné stretnutie s odborníkmi a milovníkmi piva a tiež príležitosť ochutnať slovenské pivo, na ktoré môžeme byť hrdí,“ dodala Júlia Hurná.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona