Na slovenské koľajnice prichádza nový vlakový dopravca Arriva Slovensko

NETKY.SK • 26 Február 2016, 13:40 • 2 min
Na slovenské koľajnice prichádza nový vlakový dopravca Arriva Slovensko

BRATISLAVA - Na slovenské koľajnice prichádza nový, v poradí už štvrtý dopravca. Je ním spoločnosť Arriva Slovensko, ktorá začne svoje vlaky vypravovať od 5. marca tohto roku.

slovakia

left justify in out

Dopravca bude prevádzkovať jeden pár vlakov týždenne na trase z Prahy cez Vlársky průsmyk do Trenčína. Informoval o tom dnes správca slovenských koľajníc, Železnice Slovenskej republiky (ŽSR).

 

Arriva Slovensko tak doplní doterajších dopravcov, ktorí jazdia po slovenských koľajniciach - Železničnú spoločnosť Slovensko, RegioJet a Leo Express. Okrem tejto novinky nenastanú podľa ŽSR v cestovných poriadkoch od nedele 28. februára ďalšie výraznejšie zmeny. ZSSK naďalej nebude vypravovať InterCity (IC) vlaky, ktoré odrieka od 18. januára 2016.

 

Naďalej tiež bude premávať päť rýchlikov, ktoré sa zaviedli ako nové od 18. januára tohto roku. Súčasne sa budú pre výluky v úseku Dolný Hričov – Žilina zriaďovacia stanica upravovať vlaky od 2. marca do 19. júna 2016 vrátane zavedenia náhradnej autobusovej dopravy.

 

Súkromný dopravca RegioJet v cestovnom poriadku zrušil tri páry vlakov, ktoré odriekal už od 17. decembra minulého roku. Novinkou je, že vlak číslo 4306 bude zastavovať na zastávke Rovinka na znamenie.

 

Dopravca Leo Express predĺžil svoj vlak číslo 1367 zo Spišskej Novej Vsi do Prešova a zároveň pridal nový vlak na trati Prešov – Košice. Spoločnosť tiež zrušila vlak zo Spišskej Novej Vsi do Prahy, tento však nahradila novým párom vlakov z Košíc do Prešova a z Prešova do Prahy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies