Na Slovákov sa budú tešiť najmä košickí priaznivci

NETKY.SK • 14 Máj 2018, 11:09 • 2 min
Na Slovákov sa budú tešiť najmä košickí priaznivci

KOŠICE - Základná skupina so slovenskou reprezentáciou na budúcoročnom svetovom šampionáte v ľadovom hokeji sa zrejme bude hrať v Košiciach. Informáciu uverejnil denník Šport v pondelňajšom vydaní.

slovakia

left justify in out

Podľa informátorov denníka z prostredia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) je to už takmer hotová záležitosť. V metropole východu by mal tím SR absolvovať stretnutia základnej skupiny a v prípade prieniku medzi osem najlepších tímov šampionátu by sa presunul do Bratislavy. Slováci sa však do štvrťfinále dostali dosiaľ naposledy v roku 2013.

V neprospech Košíc hrá kapacita tamojšieho štadióna. Do Steel arény sa zmestí 8300 priaznivcov, bratislavský "zimák" je určený pre 10 055 divákov. Po skončení MS 2018 v Dánsku je v Bratislave na programe tlačová konferencia, na ktorej organizátori predstavia podujatie organizované na Slovensku.

 

Základné informácie by však mali prezentovať už počas tohto týždňa na kongrese Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v Kodani. Prvý a dosiaľ jediný hokejový šampionát seniorov sa na Slovensku konal v roku 2011. Domáca reprezentácia vtedy všetky stretnutia odohrala v Bratislave.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona