Na Slovakia Ringu tento víkend Veľká cena Slovenska

NETKY.SK • 21 August 2013, 11:46 • 2 min
Na Slovakia Ringu tento víkend Veľká cena Slovenska

ORECHOVÁ POTÔŇ - Tento víkend (24. - 25. augusta) privíta Slovakia Ring najtradičnejšie a zároveň najväčšie národné preteky cestných automobilov na okruhu - Veľkú cenu Slovenska. Na podujatí sa zíde nielen slovenská, ale aj česká, poľská a maďarská okruhová špička.

slovakia

left justify in out

V rámci majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov na okruhu pôjde o piate zo šiestich tohtoročných podujatí. Doteraz sa jazdilo na Hungaroringu (Maď.), Red Bull Ringu (Rak.), v Poznani (Poľ.) a Moste (ČR). Víkend na Slovakia Ringu je rozdelený do voľných tréningov, kvalifikácii, dvoch šprintových pretekov a jedných vytrvalostných v Divízii 4, ktorá je akousi nosnou kategóriou celého okruhového šampionátu.

V najsilnejšej Divízii 4 s objemom motorov nad 2000 cm kubických vedie mnohonásobný majster Slovenska Miro Konôpka s tímom ARC Bratislava. Netreba zabúdať na vedúceho muža seriálu vytrvalostných pretekov Andreja Studeniča alebo na veterána Ruda Machánka a jeho Porsche 997 GT3 RSR. Len týždeň po svojom veľkom MATADOR GT RACING WEEKEND-e diváci možno uvidia hviezdneho Štefana Rosinu za volantom Lamborghini Gallardo GT3 aj na Veľkej cene Slovenskej republiky. 

Súčasťou bohatého víkendového programu budú aj preteky Suzuki Swift Cup a GT3 Cup Challenge Central Europe. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies