Na Slotu podali žalobu: Hrozí mu jeden rok väzenia!

NETKY.SK • 26 Jún 2013, 10:11 • 2 min
Na Slotu podali žalobu: Hrozí mu jeden rok väzenia!

BRATISLAVA/ŽILINA - Na bývalého predsedu Slovenskej národnej strany (SNS) Jána Slotu podali obžalobu.

slovakia

left justify in out

"Prokurátorka Okresnej prokuratúry Čadca podala obžalobu na Ing. Jána S., obvineného z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," informoval agentúru SITA prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Žilina Milan Cisárik. Ako dodal, o podanej obžalobe bude rozhodovať Okresný súd Čadca. V prípade uznania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody až na jeden rok. "Súd môže páchateľovi uložiť aj peňažný trest a trest zákazu činnosti," doplnil Cisárik.

Bývalý šéf národniarov je podozrivý zo šoférovania pod vplyvom alkoholu. Jána Slotu zadržali policajti 9. mája popoludní. V policajnej cele bol do polnoci, potom ho so súhlasom prokurátora prepustili na slobodu. Bývalý politik sa podľa medializovaných informácií odmietol podrobiť dychovej skúške, pričom odmietol aj krvnú skúšku. Z tohto dôvodu sa naňho hľadí podľa najprísnejšieho paragrafu, to znamená, ako keby spáchal trestný čin v stave ťažkej opitosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies