Na Slnečných jazerách v Senci sa zvýši komfort a bezpečnosť návštevníkov

NETKY.SK • 30 Január 2016, 11:04 • 2 min
Na Slnečných jazerách v Senci sa zvýši komfort a bezpečnosť návštevníkov

BRATISLAVA – Na jednom z najznámejších a najnavštevovanejších letných stredísk cestovného ruchu na Slovensku - Slnečných jazerách v Senci plánujú v tomto roku zvýšiť pre návštevníkov komfort i bezpečnosť. Mestská obchodná spoločnosť, Správa cestovného ruchu (SCR) Senec, ktorá ma celý areál Slnečných jazier na starosti, pre TASR uviedla, že v roku 2016 plánuje v tomto smere niekoľko investícií.

slovakia

left justify in out

Tie sa majú týkať rekonštrukcie a rozšírenia vonkajších sprchových zariadení v stanovom a karavanovom kempingu, kúpy záchranných člnov pre vodnú záchrannú službu či opravy motora záchranného motorového člna. Taktiež aj dobudovania kamerového systému na južnej strane Slnečných jazier a rekonštrukcie kotolne. "Naďalej plánujeme zveľaďovať celý areál. Zvýši sa komfort a bezpečnosť návštevníkov Slnečných jazier," povedal pre TASR konateľ SCR Senec Róbert Podolský. Rekonštrukcia kotolne by mala stáť okolo 15.000 eur, modernizácia a rozšírenie vonkajších sprchových zariadení zhruba 4000 eur, kúpa záchranných člnov zhruba 3000 eur. Do opravy motora záchranného člna chcú investovať asi 2000 eur, na približne takú istú sumu vyjde dobudovanie kamerového systému na južnej stane Slnečných jazier.

 

Na svoje si prídu aj milovníci cykloturistiky, ktorý si budú môcť tento rok vychutnať dve nové trasy Senec-Reca a Senec-Nový Svet, s možnosťou odbočky do Kráľovej pri Senci. Tieto trasy budú nadväzovať na okruh okolo Slnečných jazier, ktorý je už označený. "S realizáciou cyklotrasy sa už začalo, nejde o vybudovanie, ale o vyznačenie. Ukončenie sa plánuje na koniec mája tohto roku. Bude mať 18 kilometrov, cyklisti na nej nájdu smerové tabule, orientačné smerovky a sedenia," priblížil Podolský. Táto investícia vyjde na zhruba 6000 eur a hradená bude zo zdrojov oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Senec.

 

V obchodno-finančnom pláne na rok 2016, ktorý schválili seneckí poslanci na svojom minuloročnom októbrovom zasadnutí, plánuje spoločnosť SCR Senec výnosy v tomto roku vo výške 694.000 eur. Dosiahnutie tejto sumy je podmienené najmä priaznivým počasím. Navýšenie o zhruba 10.000 eur očakáva správca z prenájmu nového parkoviska pri Lichnerovej ulici.

 

SCR Senec počíta v roku 2016 s nákladmi vo výške 680.820 eur, čo má byť v porovnaní s rokom 2015 o zhruba 27.000 eur menej. "Plánujeme ušetriť na spotrebe materiálu a opravách. Už máme komplexné vnútorné vybavenie ubytovacích zariadení," píše spoločnosť v dôvodovej správe. Mzdové náklady plánuje zvýšiť asi o 5000 eur.

 

Zamestnávať bude približne rovnaký počet pracovníkov, na pracovné zmluvy aj dohody. Veľkú pozornosť chcú venovať udržiavaniu čistoty v areáli Slnečných jazier, hygiene v sociálnych zariadeniach či bezpečnosti návštevníkov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona