Na Sliači cvičia Slováci a Briti so strojmi Hawk, jeden sa ukáže aj na leteckých dňoch

NETKY.SK • 18 August 2016, 13:50 • 2 min
Na Sliači cvičia Slováci a Briti so strojmi Hawk, jeden sa ukáže aj na leteckých dňoch

SLIAČ - Tri lietadlá typu BAE Hawk britského Kráľovského letectva zo 100. letky RAF Leeming sa zúčastňujú v týchto dňoch na spoločnom cvičení so slovenskými letcami na leteckej základni na Sliači.

slovakia

left justify in out

Cvičenie potrvá do 25. augusta 2016, pri čom po jeho skončení ostáva jedno z britských lietadiel na letisku a počas nasledujúceho víkendu sa zúčastní na Medzinárodných leteckých dňoch SIAF.

 

"Toto cvičenie je už tretie v poradí od roku 2007, na ktorom si naše vzdušné sily a Kráľovské letectvo Veľkej Británie odovzdávajú svoje skúsenosti vo výcviku a príprave inštruktorov. Navyše je tu opäť príležitosť pre našich vojakov zdokonaliť sa v anglickom jazyku," uviedol na brífingu minister obrany SR Peter Gajdoš.

 

Podľa veliteľa Vzdušných síl Ozbrojených síl SR Miroslava Korbu, na cvičení sa zúčastňuje okrem samotných lietadiel 28 letcov a obslužného personálu z Veľkej Británie a aj 50 vojakov zo Slovenska.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies