Na Skalnatom plese otvorili ekominipark Tatranská divočina

NETKY.SK • 2 Júl 2010, 12:04 • 2 min
Na Skalnatom plese otvorili ekominipark Tatranská divočina

Na Skalnatom plese otvorili ekominipark Tatranská divočina

slovakia

left justify in out

Na Skalnatom plese pokrstili dnes popoludní horskou vodou, kameňom a tatranských vzduchom nový ekominipark Tatranská divočina. Ten v sebe spája zrekonštruovaný náučný chodník okolo Skalnatého plesa a Svištiu krajinku, v ktorej sa nachádzajú originálne preliezky a aktivity na tému Príroda v Tatrách.
Deti sa môžu prejsť po drevenom chodníku, navštíviť čarovnú chalúpku či hrať sa na detskej lezeckej stene, v tuneli a na lanovom moste. Súčasťou Svištej krajinky sú aj originálne zvieracie sochy vyrobené z dreva, deti tu môžu vidieť svišťa, kamzíka, rôzne vtáctvo, ale aj medveďa a rysa. Katarína Šarafínová z Tatry Mountain Resorts (TMR) uviedla, že Tatranská divočina má spestriť pobyt na Skalnatom plese deťom i dospelým. „Zábavnou formou sa snažíme rodinám s deťmi sprostredkovať informácie o Tatranskom národnom parku, o zvieratkách a rastlinkách, jednoducho ich vzdelávať hravou formou, napríklad hľadaním, lúštením a súťažením,“ priblížila Šarafínová.
Novinkou je tiež Hľadanie sekerky okolo Hrebienka, kde deti zaujímavou formou spoznávajú príbeh stratenej sekerky a hľadajú všetky jej stratené časti. Všetky svoje turistické cesty, vyriešené rébusy a zodpovedané otázky si zaznačujú do špeciálneho sprievodcu o Tatranskej divočine, ktorý dostanú pri zakúpení lístka na lanovku. „Na konci ich vždy čaká sladká odmena a aj možnosť zapojiť sa do súťaže. Otázky a rébusy týkajúce sa tatranskej prírody riešia cestou zo Starého Smokovca na Hrebienok, z Hrebienka na Skalnaté pleso a odtiaľ ďalej do Lomnického sedla,“ objasnila Šarafínová.
Celkové náklady na vybudovanie tohto ekominiparku vyšli približne na 40.000 eur. Podobný projekt od minulej letnej sezóny funguje aj v stredisku Jasná Nízke Tatry. „Tu ide o príbeh putovania malej Karkulky po Nízkych Tatrách. Projekt mal veľký úspech a my veríme, že tomu tak bude aj práve tu na Skalnatom plese,“ uzavrela.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies