Na Skalke dva triumfy Procházkovej

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 09:51 • 2 min
Na Skalke dva triumfy Procházkovej

SKALKA - V závere sezóny bežcov na lyžiach na Slovensku boli počas víkendu na Skalke pri Kremnici na programe atraktívne preteky v netradičných disciplínach zaratúvané do Slovenského pohára s účasťou 186 pretekárov vo všetkých kategóriách.

slovakia

left justify in out

V sobotňajších pretekoch klasickou technikou s intervalovým štartom pod umelým osvetlením na 3x 1,6 km sa v ženskej kategórii tešila z víťazstva Alena Procházková. Dlhodobo najúspešnejšia slovenská reprezentantka z klubu Slávia Ekonóm UMB Banská Bystrica zvíťazila s minútovým náskokom pred Barborou Klementovou (KL Nováky). Medzi mužmi sa na vzdialenosti 6x 1,6 km klasicky presadil Andrej Segeč z tímu Ski Team JASE Látky pred oddielovým kolegom Rudolfom Michalovským.


V nedeľňajších netradičných pretekoch obratnosti - cross country crosse voľnou technikou boli najlepší Alena Procházková a Rudolf Michalovský. Preteky zabezpečila Telovýchovná jednota Biela stopa Kremnica a Euroloppet Slovakia v spolupráci s mestom Kremnica.

Výsledky záverečného kola Slovenského pohára v behu na lyžiach, ktoré sa konalo počas víkendu 19.- 20. 3. na Skale pri Kremnici:

SOBOTA
Preteky klasickou technikou s intervalovým štartom na 3x 1,6 km - ženy: 1. Alena Procházková (LK Slávia Ekonóm UMB Banská Bystrica) 11:08,2 min, 2. Barbora Klementová (KL Nováky) +1:00,1, 3. Eva Segečová (LK Ski Team JASE Látky) +1:09,2.
Preteky klasickou technikou s intervalovým štartom na 6x 1,6 km - muži: 1. Andrej Segeč (LK Ski Team JASE Látky) 20:38,7 min, 2. Rudolf Michalovský (LK Ski Team JASE Látky) +1:54,4, 3. Martin Kapšo (MKL Kremnica) +2:38,4.

NEDEĽA
Cross country cross - preteky obratnosti voľnou technikou s intervalovým štartom:
Muži: 1. Rudolf Michalovský (LK Ski Team JASE Látky) 6:18,9 min, 2. Andrej Segeč (LK Ski Team JASE Látky) +1,2, 3. Mário Kubiš (LK Ski Team JASE Látky) +11,5
Ženy: 1. Alena Procházková (LK Slávia Ekonóm UMB Banská Bystrica) 7:02,01 min, 2. Barbora Klementová (KL Nováky) +4,4, 3. Eva Segečová (LK Ski Team JASE Látky) +43,8.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies