Na Sinaji poslali do väzenia 50 policajtov za to, že vstúpili do štrajku

NETKY.SK • 3 August 2017, 20:17 • 2 min
Na Sinaji poslali do väzenia 50 policajtov za to, že vstúpili do štrajku

KÁHIRA - V Egypte odsúdili dnes na tri roky väzenia 50 príslušníkov polície za to, že vstúpili do štrajku. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Rozsudok nad policajtmi vyniesol súd na egyptskom Sinajskom polostrove, ktorý zároveň každému z obžalovaných uložil peňažnú pokutu vo výške 500 egyptských libier (približne 23,5 eura). Súd tiež nariadil, aby boli 40 z 50 policajtov prepustení zo zamestnania. Rozsudok nie je právoplatný.

 

Odsúdení policajti pôsobiaci na juhu Sinajského polostrova vstúpili v januári do dvojdňového štrajku, aby tak protestovali proti zmenám v pracovnom poriadku, ktoré okrem iného zahŕňali aj skrátenie dovoleniek.

Všetkých 50 príslušníkov polície úrady zadržali a obvinili ich z usporiadania nepovoleného protestu, ako aj z toho, že na štrajk vyzývali svojich kolegov. Právo na protest a štrajk s cieľom zlepšenia pracovných podmienok je v Egypte výrazne obmedzené.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies