Na Silvestra v Bratislave zrejme vyletí do neba najviac lampiónových prianí

NETKY.SK • 31 December 2010, 10:14 • 2 min
Na Silvestra v Bratislave zrejme vyletí do neba najviac lampiónových prianí

Na Silvestra v Bratislave zrejme vyletí do neba najviac lampiónových prianí

slovakia

left justify in out

img

Občianske združenie (OZ) Želaj si chce vytvoriť nový slovenský rekord v hromadnom púšťaní lampiónov šťastia na silvestrovských oslavách v Bratislave. To je plánované o 23.00 h na nábreží Dunaja medzi Novým a Starým mostom. Dôležité je, aby deti či dospelí si nezabudli zobrať so sebou doma napísané želania, ktoré potom vložia do lampióna.
      "Zatiaľ sme vypustili najviac 2500 kusov a ak sa vydarí počasie, Bratislava má na to silu, aby sme tento počet prekonali," povedala dnes pre TASR predsedníčka OZ Soňa Rebrová. Podľa nej to bude piate púšťanie lampiónov, keď predtým ho organizovali v Nitre, Malackách, Banskej Bystrici a Bratislave. Práve v hlavnom meste vytvorili doterajší rekord. "Už by bol vyšší, ale vtedy sme nemali viac lampiónov. Teraz sme zabezpečili dostatočné množstvo," zdôvodnila Rebrová.
      Podľa nej bude na Silvestra predaj lampiónov v štyroch stánkoch na Hviezdoslavovom námestí a v ďalších štyroch stánkoch na Námestí Ľudovíta Štúra, kde bude pódium s moderátorom aj inštruktážne video. Celý výťažok z predaja pôjde na plnenie prianí ťažko chorých detí. Táto verejná zbierka je povolená obvodným úradom a jej použitie je prísne kontrolované.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona