Na Silickej planine pri Rožňave horela poľovnícka chata

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 08:22 • 2 min
Na Silickej planine pri Rožňave horela poľovnícka chata

ROŽŇAVA – Rozsiahly požiar poľovníckej chaty na Silickej planine likvidovali hasiči z Rožňavy. Dôstojník operačného strediska rožňavských hasičov Roman Znak dnes ráno agentúru SITA informoval, že požiar im nahlásili v pondelok okolo štvrtej popoludní. Na mieste zasahovalo deväť hasičov a tri cisterny.

slovakia

left justify in out

Požiar vznikol v altánku, kde mali poľovníci uskladnené aj drevo. Oheň sa preniesol na strechu vedľa stojacej chaty. Hasičom sa podarilo oheň dostať pod kontrolu a zabránili, aby prenikol aj do interiéru. Napriek tomu zhorel altánok a polovica strechy chaty. Podľa predbežného odhadu oheň spôsobil škodu za približne 15 000 eur, hasiči uchránili hodnoty za 50 000 eur. 


Pravdepodobnou príčinou požiaru bola manipulácia s otvoreným ohňom, pričom nie je vylúčené, že mohlo ísť o úmyselné podpálenie. Príčinu a okolnosti požiaru vyšetrujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies