Na severovýchode USA panujú obavy zo záplav

NETKY.SK • 22 November 2014, 15:02 • 2 min
Na severovýchode USA panujú obavy zo záplav

NEW YORK/BUFFALO - Na severovýchode USA, v oblastiach, ktoré v uplynulých dňoch zasiahlo extrémne počasie sprevádzané značným množstvom snehových zrážok, panujú v dôsledku oteplenia a avizovaného dažda značné obavy zo záplav.

slovakia

left justify in out

Aj guvernér štátu New York Andrew Cuomo podľa spravodajskej televízie CNN varoval občanov pred masami vody, aké už dávno nezažili.
      

Odmäk, ktorý by už v pondelok mohol priniesť teploty až 14 stupňov Celzia, si vynútil predovšetkým v uliciach Buffala, ktoré pokryla miestami dvojmetrová vrstva snehu, príslušné opatrenia. Na odstránení más snehu sa tu podieľajú aj mechanizmy z ďalších regiónov USA. Nemálo občanov už začalo s preventívnym vypratávaním pivničných priestorov.
      

Ďalšou hrozbou je ťažký sneh, ktorý by po intenzívnom daždi mohol spôsobiť kolapsy striech rôznych objektov. Už doteraz zaznamenali podľa CNN v zasiahnutej oblasti asi 30 prípadov, keď strechy nevydržali nápor snehovej pokrývky.
      

Extrémne počasie si v uplynulých dňoch vyžiadalo v USA životy najmenej 13 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies