Na severovýchode Španielska sa rozvodnila rieka, živel zabil štyroch dôchodcov

NETKY.SK • 3 November 2015, 14:38 • 2 min
Na severovýchode Španielska sa rozvodnila rieka, živel zabil štyroch dôchodcov

MADRID - Štyria obyvatelia domova dôchodcov zahynuli dnes na severovýchode Španielska v dôsledku záplav spôsobených rozvodnením tamojšej rieky. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Päť ďalších dôchodcov úrady zachránili a hospitalizovali po tom, ako voda zaplavila prízemie budovy domova ležiaceho tesne pri rieke pretekajúcej mestom Agramunt, severozápadne od Barcelony. Španielsky premiér Mariano Rajoy už rodinám obetí kondoloval prostredníctvom sociálnej siete Twitter. Starosta Agramuntu Xavier Secanell miestnym médiám povedal, že väčšinu mesta, ako aj zmienený domov s opatrovateľskou službou zaplavila dnes voda približne 30 minút pred úsvitom. Dodal, že i keď v samotnom Agramunte v uplynulých dňoch nepršalo, rieka sa z brehov vyliala v dôsledku dažďa vo vyššej oblasti.

 

Portugalskom a Španielskom sa v uplynulých dňoch prehnala séria dažďov. Tie si okrem dnešných obetí v Španielsku vyžiadali pred dvoma dňami aj život 80-ročného Portugalca, ktorého zaplavené auto objavili tamojšie úrady v pondelok. Asi najsilnejšou bola búrka v portugalskom meste Albufeira. Z ulíc zmietla autá, vyvrátila stromy a zaplavila tamojšie dopravné komunikácie. Obchody v centre mesta boli zároveň zaliate hnedou vodou takmer do výšky stropu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies