Na severovýchode Španielska bojujú proti veľkému požiaru

NETKY.SK • 27 August 2013, 15:00 • 2 min
Na severovýchode Španielska bojujú proti veľkému požiaru

MADRID - Španielski hasiči sa s pomocou lietadiel a vrtuľníkov snažia dostať pod kontrolu rozsiahly požiar pri pobreží Atlantického oceánu, ktorý do utorka zničil porasty na ploche s tisíchektárovou rozlohou a vyžiadal si evakuáciu ohrozených budov. Informovala o tom samospráva regiónu Galícia, na ktorého území sa horiaci les nachádza.

slovakia

left justify in out

Požiar vypukol v pondelok večer pri obci Oia neďaleko hranice s Portugalskom, podľa vyjadrenia jedného z predstaviteľov regionálnej vlády pre agentúru AFP sa však situácia v posledných hodinách zlepšuje. Španielske noviny uvádzajú, že svoje domovy muselo opustiť najmenej 176 obyvateľov, pričom zatiaľ neboli hlásené žiadne zranenia či škody na budovách. Regionálne ministerstvo pre záležitosti vidieka informovalo, že hasičom sa v uplynulých dňoch podarilo dostať pod kontrolu ďalšie štyri požiare na území Galície, ktoré po sebe zanechali tisíce vypálených hektárov.

Lesné požiare sú v Španielsku pomerne časté, pričom len od januára do júla minulého roka celková vypálená plocha presiahla 150-tisíc hektárov. Tento rok je situácia oveľa lepšia, k čomu zrejme prispelo vyššie množstvo zrážok počas poslednej zimy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies