Na severovýchode Slovenska pribúda turistov

NETKY.SK • 3 November 2014, 14:06 • 2 min
Na severovýchode Slovenska pribúda turistov

PREŠOV - Letná sezóna na severovýchode sa skončila, no strediská sa pripravujú na tú zimnú a plánujú už aj ďalší rok. Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska už plánuje aktivity na nasledujúce leto. Prioritou je znova zvýšiť počet turistov.

slovakia

left justify in out

„Počet turistov na severovýchode v letnej i zimnej sezóne narastá. To je pozitívna správa, ale samozrejme stále je tu priestor na zlepšovanie čísel návštevnosti,“ uviedol riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska Martin Janoško. 
     

Za obdobie rokov 2010 – 2013 vzrástol počet návštevníkov v ubytovacích zariadeniach v Prešovskom kraji o viac ako 88.500 tisíc. Kým v roku 2010 dosahovali počty ubytovaných 611.663 návštevníkov, v roku 2013 to bolo už 700.248 návštevníkov. Ide o údaje, ktoré vyhodnotila Slovenská agentúra pre cestovný ruch. Z prieskumov tiež vyplýva, že zo zahraničných turistov dominujú v návštevnosti Česi, nasledujú Poliaci a Nemci.
     

Budúci rok sa chcú v KOCR zamerať na letnú turistiku a ukázať ľuďom, že zábavnú a príjemnú dovolenku nemusia hľadať len za hranicami. Možnosti cestovného ruchu v Prešovskom kraji sa podľa Janoška postupne rozvíjajú. V tomto roku pribudli v kraji ďalšie cyklotrasy a ich značenie, single-track pod hradom Ľubovňa, turistický chodník za minerálnymi prameňmi v Pieninách, informačné tabule v Levočských vrchoch. K pamiatkam navigujú turistov hnedé tabule. Rastie počet podujatí a aktivít nielen v Tatrách, ale aj v mestách a kultúrnych zariadeniach.
     

Aj v budúcom roku sa v organizácii chcú zamerať na rozličné typy turistov a tiež na súťaže, ktoré predstavili už tento rok. Pozornosť bude opäť venovaná cykloturistom, ktorých počet každým rokom narastá. Aktivity budú cielené aj na rodiny a jednotlivcov, samostatný produkt cestovného ruchu bude vytvorený pre deti. „Pre deti pripravujeme zvlášť špeciálnu aktivitu, ktorá bude prekvapením a verím, že deti nadchne. Predstavíme ju na jar,“ uviedol Martin Janoško. Doplnil, že kampaň a chystané aktivity určite nebudú orientované len na notoricky známe lokality. „Spojiť chceme známe i menej známe miesta. Chceme ponúknuť verejnosti i zahraničným návštevníkom pestrý plán aktivít a atraktívne trávenie voľného času na severovýchode. Momentálne hľadáme obchodného partnera, ktorý pomôže zastrešiť celú kampaň,“ načrtol plány Janoško.
     

KOCR Severovýchod Slovenska zastrešuje šesť oblastných organizácií cestovného ruchu, ktoré rozvíjajú konkrétne regióny Prešovského kraja. Okrem prípravy letnej kampane prebieha v súčasnosti aj príprava ocenenia Najlepší v cestovnom ruchu, ktoré má poukázať na kvalitatívny prínos osôb a zariadení v cestovnom ruchu a motivovať ďalších k napredovaniu. Nominácie môže verejnosť zasielať do 30. novembra prostredníctvom stránky www.severovychod.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies