Na severe Talianska zomrelo dievča nakazené maláriou

NETKY.SK • 5 September 2017, 15:45 • 2 min
Na severe Talianska zomrelo dievča nakazené maláriou

RÍM - Na severe Talianska zomrelo na cerebrálnu maláriu štvorročné dievča. Lekári považujú jej prípad za veľmi nezvyčajný, keďže sa stal v oblasti, v ktorej sa toto ochorenie nevyskytuje.

slovakia

left justify in out

Sofia Zago zomrela v nemocnici v meste Brescia v nedeľu, deň po tom, ako ju tam priviezli s vysokými horúčkami. Komáre z rodu Anopheles, ktoré prenášajú najsmrteľnejšiu formu malárie - cerebrálnu, teda mozgovú maláriu, sa v Taliansku nevyskytujú. Po extrémne horúcom auguste sa ale vynárajú obavy, že sa mohli do Talianska dostať v lietadle.

Dievča bolo nedávno na dovolenke v Bibione pri Jadranskom mori neďaleko Benátok. Maláriu jej diagnostikovali v meste Trento ležiacom v talianskych Alpách. Existuje aj podozrenie, že sa maláriou nakazila počas liečby detskej cukrovky, keďže v tej istej nemocnici sa liečili ďalšie dve deti s diagnostikovanou maláriu. Doktori túto teóriu nateraz vylučujú. Deti chytili infekciu počas pobytu v Afrike, obe sa podarilo zachrániť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies