Na severe Sýrie prišiel o život americký vojak

NETKY.SK • 25 November 2016, 07:04 • 2 min
Na severe Sýrie prišiel o život americký vojak

NEW YORK - Na severe Sýrie zahynul vo štvrtok americký vojak, ktorý podľahol zraneniam utŕženým pri explózii improvizovaného výbušného zariadenia. Informovalo o tom Centrálne velenie americkej armády (CENTCOM).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

CENTCOM, z ktorého vyhlásenia citovala agentúra Reuters, uviedlo, že nastražená nálož vybuchla neďaleko severosýrskeho mesta Ajn Ísa. Nijaké ďalšie podrobnosti ohľadne incidentu neposkytlo.

 

Americký minister obrany Ash Carter vyjadril sústrasť pozostalým, pričom smrť vojaka Spojených štátov označil za "bolestnú pripomienku nebezpečenstiev, ktorým čelia naši muži a ženy v uniforme na celom svete pre to, aby nás ochraňovali". Podobné slová predniesol aj veliteľ koaličných síl bojujúcich proti militantnej organizácii Islamský štát (IS) generálporučík Stephen Townsend, ktorý kondoloval rodine, priateľom a kolegom "tohto hrdinu".

 

V Sýrii momentálne pôsobí približne 300 príslušníkov špeciálnych operačných síl USA, ktoré tamojším jednotkám poskytujú výcvik, poradenstvo a inú pomoc v rámci boja proti IS, do bojov sa však priamo nezapájajú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona