Na severe stredného Slovenska je bez elektriny asi 500 odberných miest

NETKY.SK • 11 December 2017, 12:00 • 2 min
Na severe stredného Slovenska je bez elektriny asi 500 odberných miest

ŽILINA - Na severe stredného Slovenska bolo v dôsledku silného vetra v pondelok ráno bez elektrickej energie asi 500 odberných miest Stredoslovenskej energetiky – Distribúcie (SSE-D), väčšina z nich na hornej Orave a v Terchovej.

slovakia

left justify in out

Pre silný vietor, ktorý začal v nedeľu (10.12.) popoludní váľať stromy, zostalo podľa neho na severe stredného Slovenska bez elektriny niekoľko tisíc domácností. "Poruchy spôsobili najmä stromy popadané na elektrické vedenie, ktoré popretŕhali vodiče a poohýbali niektoré stĺpy. Pracovníci SSE-D sa postupne snažia obnoviť dodávku elektriny vo všetkých zasiahnutých lokalitách. Na miestach, kde im to terén a okolnosti dovoľujú, si pomáhajú aj technikou. Robia všetko pre to, aby poruchy odstránili čo najskôr. Pre počasie a mokrý terén musia pri tom dbať vo zvýšenej miere aj na svoju bezpečnosť," uviedol hovorca spoločnosti Miroslav Gejdoš.

 

Poruchy na vedeniach vysokého napätia začali pribúdať v nedeľu popoludní. "Počas niekoľkých hodín postihli krátke aj dlhšie výpadky elektriny postupne zhruba 17-tisíc odberných miest. Väčšina z nich však trvala iba niekoľko minút. Večer o 23. hodine evidoval dispečing SSE-D bez prúdu zhruba 2600 odberných miest. Išlo o odberateľov na severe stredného Slovenska. Do rána sa ich počet znížil na 500," doplnil Gejdoš.

 

"Ako sa bude situácia vyvíjať počas pondelka, bude závisieť najmä od sily vetra. Keďže meteorológovia vydali pred vetrom výstrahu, pracovníci distribučnej spoločnosti sú v pohotovosti a v prípade potreby budú riešiť vzniknuté situácie podľa akčného plánu," uzavrel hovorca SSE-D.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies