Na severe Slovenska fúka silný vietor

NETKY.SK • 21 Február 2016, 11:44 • 2 min
Na severe Slovenska fúka silný vietor

BRATISLAVA - Obyvatelia severného Slovenska by si mali dať pozor pred silným vetrom.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pred ním varuje vo forme výstrah. Tretí stupeň výstrahy platí dnes do 13:10 v okresoch Brezno a Liptovský Mikuláš, kde môže vietor v polohách nad 1 800 m.n.m. fúkať rýchlosťou 40 až 45 metrov za sekundu. Pri takejto rýchlosti vetra by mali byť ľudia na pozore, pretože predstavuje veľké nebezpečenstvo, môže spôsobiť mimoriadne škody i ohroziť ľudské životy. Následne od 13:10 do polnoci z dneška na pondelok 22. februára sa zmení výstraha na druhý stupeň v oblastiach nad 1 800 m.n.m. Nad pásmom lesa platí do polnoci z dneška na pondelok 22. februára výstraha prvého stupňa a vietor môže v tomto prípade dosahovať rýchlosť 26 až 32 metrov za sekundu.


V okrese Poprad platí dnes pred vetrom výstraha druhého stupňa, a to do polnoci z dnes na pondelok 22. februára. V tomto prípade môže vietor dosahovať v polohách nad 1 800 m.n.m. rýchlosť 33 až 40 metrov za sekundu. Rovnako však v tomto okrese platí i prvý stupeň výstrahy, ktorú upozorňuje na to, že nad pásmom lesa môže vietor fúkať rýchlosťou 26 až 32 metrov za sekundu.


Fúka i v okresoch Žilina, Martin, Banská Bystrica, Ružomberok, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín a Kežmarok, pre ktoré platí prvý stupeň výstrahy a vietor môže v polohách nad lesom fúkať rýchlosťou 26 až 32 metrov za sekundu. Tento stupeň výstrahy platí takisto do dnešnej polnoci, pričom vietor môže spôsobiť škody malého rozsahu.


V pondelok 22. februára bude vo všetkých spomínaných okresoch fúkať aj naďalej, stupeň výstrahy sa v nich o polnoci zmení na druhý a bude platiť do 12:00. Vietor môže nad pásmom lesa dosahovať v nárazoch rýchlosť 33 až 40 metrov za sekundu, a teda 115 až 145 kilometrov za hodinu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies