Na severe krajiny už upratujú, ale juh sužuje povodeň

NETKY.SK • 17 Január 2011, 08:07 • 2 min
Na severe krajiny už upratujú, ale juh sužuje povodeň

Na severe krajiny už upratujú, ale juh sužuje povodeň

slovakia

left justify in out

img

Kým povodeň v austrálskom štáte Queensland ustupuje, na juhu krajiny v štáte Viktória museli pred vodou zachraňovať asi 3000 ľudí. Informovala dnes o tom tlačová agentúra DPA.
      V zaplavenom mestečku Goodna v Queenslande spozoroval miestny mäsiar Steven Goodwin dva žraloky, ktoré údajne plávali po hlavnej ulici. Jeho bizarný príbeh nespochybnili ani predstavitelia radnice. Nešlo o prvý prípad, kedy ľudia zbadali žraloka v zaplavenom meste. Vo štvrtok bol úradom nahlásený žralok, ktorý plával ulicami mesta Brisbane.
      V Melbourne, hlavnom meste Viktórie, v dôsledku prudkých dažďov a silného vetra zostalo bez elektriny približne 8000 domácností. Povodne poškodili cesty a mosty aj na ostrove Tasmánia, pri južnom pobreží krajiny.
      Pre toto ročné obdobie nezvyčajne prudké dažde spôsobili, že na ostrove Tasmánia, ktorý je najmenším austrálskym štátom, museli previezť do bezpečia 500 ľudí.
      Medzitým na severe Austrálie záplavy ustupujú a ľudia upratujú. V štáte Nový Južný Wales sú však ešte stále viaceré miesta odrezané od okolitého sveta a približne 6000 obyvateľov sa nemôže vrátiť domov.
      V Brisbane pokračovali práce na odstraňovaní následkov záplav. Tisícky dobrovoľníkov tu dnes pomáhali odstraňovať trosky. V štáte Queensland prišlo za dva týždne pri záplavách o život najmenej 16 osôb, pričom 15 je stále nezvestných.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies