Na severe Francúzska sneží a tvorí sa poľadovica

NETKY.SK • 7 Január 2017, 18:45 • 2 min
Na severe Francúzska sneží a tvorí sa poľadovica

PARÍŽ - Kvôli mrznúcim zrážkam, sneženiu a poľadovici na cestách vyhlásili dnes oranžový stupeň ohrozenia v 37 departementoch na severe Francúzska.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia v niektorých regiónoch varujú predovšetkým pred mrznúcimi zrážkami, ktoré môžu veľmi skomplikovať situáciu v doprave. Riziko vzniku poľadovice bude trvať až do nedele dopoludnia.

 

Poveternostná situácia sa na severe Francúzska zhoršila v priebehu dnešného dňa. Ešte dnes ráno oranžový stupeň výstrahy platil v 30 oblastiach, čo bol v porovnaní s piatkom nárast o desať regiónov, informoval na svojej webovej stránke denník Le Parisien.

 

Noc nadnes bola na celom území Francúzska chladná, pričom najnižšie teploty namerali na východe krajiny: mínus 15 stupňov Celzia v Luxueili (kraj Haute-Saône), ktorý leží vo výške 271 metrov nad morom. V Štrasburgu (kraj Bas-Rhin) hlásili mínus 8 stupňov Celzia a v Colmare (kraj Haut-Rhin) zasa 12-stupňový mráz.

 

Predpokladá sa, že chladné počasie pretrvá aj v nedeľu, potom by sa malo začať otepľovať.

 

V súvislosti s vývojom počasia - najmä kvôli mrznúcemu dažďu - úrady vyzvali obyvateľov krajiny, aby obmedzili alebo odložili presuny autami či cestovanie vôbec. V kraji Seine-Maritime zostalo na cestách A28 a A29 zablokovaných niekoľko stoviek áut. Záchranári museli zasahovať kvôli jednej ťažko zranenej osobe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies