Na severe a východe Slovenska môže byť hmla a silný vietor

NETKY.SK • 3 Február 2016, 08:52 • 2 min
Na severe a východe Slovenska môže byť hmla a silný vietor

BRATISLAVA - Na severe a východe Slovenska sa môže tvoriť hmla a môže fúkať silný vietor. Varuje pred nimi Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý v tejto súvislosti vydal výstrahu prvého stupňa.

slovakia

left justify in out

Silný vietor zasiahne oblasť hôr. Výstraha sa týka okresov Banskobystrického, Prešovského a Žilinského kraja. Vietor môže v niektorých okresoch na hrebeňoch hôr miestami v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 25 - 32 m/s (90 - 115 km/h). Hmla sa môže tvoriť vo východných okresoch. Výstraha platí pre Košický a Prešovský kraj. V tamojších okresoch sa môže miestami tvoriť hmla s dohľadnosťou 50 - 200 m. Na cestách si treba preto dávať pozor.

 

Pred hmlou varuje aj Slovenská správa ciest (SSC). Upozorňuje tiež na možnosť tvorby poľadovice, ktorá môže vznikať na cestách vplyvom hmly a nízkych teplôt. Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú však podľa SSC zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký, miestami mokrý. Zjazdné sú aj cesty I., II. a III. triedy, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies