Na sever Slovenska prišlo pomáhať viac ako 280 hasičov

NETKY.SK • 19 Január 2019, 13:37 • 2 min
Na sever Slovenska prišlo pomáhať viac ako 280 hasičov

NÁMESTOVO - Na severe Slovenska bude v sobotu pomáhať s odstraňovaním následkov snehovej kalamity viac ako 280 hasičov.

slovakia

left justify in out

Členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí (DHZO) smerujú do viacerých obcí na Orave, informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

 

Na sever Slovenska už dorazili všetci dobrovoľní hasiči, ktorých tam vyslali na pomoc z viacerých kútov Slovenska. "Pred hodinou prišlo na miesto 100 členov DHZO z Prešovského kraja, ktorí budú pomáhať v obciach Zákamenné, Novoť a Krušetnica. Pred pár minútami dorazili do Oravskej Lesnej aj posledné tri autobusy. Dobrovoľní hasiči z autobusu z Nitrianskeho kraja smerujú na pomoc do obce Mútne, posádky z autobusov z Bratislavského a Trnavského kraja budú odstraňovať následky snehovej kalamity v Oravskej Lesnej," priblížila Farkasová.

 

Historicky prvýkrát v spolupráci HaZZ a Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR došlo ku koordinovanému presunu takého veľkého množstva hasičov na pomoc ku konkrétnej udalosti, skonštatovala Farkasová. Po 14.00 h by na miesto mala prísť aj ministerka vnútra SR Denisa Saková (Smer-SD).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies