Na šesť Oscarov nominovaná dráma Miesto pri mori príde do kín 2. marca

NETKY.SK • 26 Január 2017, 21:14 • 2 min
Na šesť Oscarov nominovaná dráma Miesto pri mori príde do kín 2. marca

BRATISLAVA - Americký film Miesto pri mori, jedna z najlepších drám minulého roka, príde aj do slovenských kín. Na šesť Oscarov nominovaná snímka je autorským filmom režiséra a scenáristu Kennetha Lonergana (Na mňa sa môžeš spoľahnúť, Margaret). Slávnu filmovú sošku môže získať v kategóriách Najlepší film, Najlepší scenár a neušli mu ani nominácie v hlavných hereckých kategóriách.

slovakia

left justify in out

Hlavnou postavou drámy je Lee Chandler (Casey Affleck), ktorý po smrti svojho staršieho brata zisťuje, že bol určený ako poručník jeho syna Patricka. Lee opúšťa svoje súčasné zamestnanie a plný obáv sa vracia do mestečka Manchester by the Sea, aby sa o temperamentného synovca postaral. V rodnom meste však musí čeliť svojej minulosti, ktorá ho odlúčila od exmanželky Randi (Michelle Williams) a od komunity, v ktorej vyrastal.

 

 

Kenneth Lonergan má za sebou scenáre k filmom ako Gangy New Yorku či Analyzuj. Na literárnej predlohe k snímke Miesto pri mori pracoval niekoľko rokov a pôvodne plánoval réžiu a hlavnú úlohu zveriť svojmu priateľovi Mattovi Damonovi. Ten však pre nabitý program musel z projektu vycúvať. Lonergan sa tak rozhodol film režírovať sám a do hlavnej úlohy obsadil Damonovho kamaráta z detstva Caseyho Afflecka. Filmoví kritici považujú jeho výkon za najlepší mužských výkon roka 2016, čo potvrdzuje aj Zlatý glóbus v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v dráme a nominácia na Oscara v kategórii Najlepší herec.

 

Okrem Afflecka sa vo filme predstavia aj ďalší oscaroví nominanti - Michelle Williams (Skrotená hora) a len 20-ročný Lucas Hedges. Hereckú zostavu dopĺňajú Kyle Chandler (Vlk z Wall Street) či Matthew Broderick (Godzilla).

 

Dráma Miesto pri mori (Manchester by the Sea) má slovenskú premiéru naplánovanú na 2. marca. Do slovenských kín ju uvedie Itafilm.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies