Na seminári SZĽH viac ako 200 trénerov

NETKY.SK • 2 Jún 2016, 16:50 • 2 min
Na seminári SZĽH viac ako 200 trénerov

BRATISLAVA - Viac ako 200 trénerov absolvovalo v úvode tohto týždňa doškoľovací seminár organizovaný metodickým oddelením Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

slovakia

left justify in out

Na podujatí medzi lektormi nechýbali zahraniční odborníci či kouč slovenskej reprezentácie Zdeno Cíger. "Seminár každoročne zameriavame na informácie o nových progresívnych trendoch vo svete hokeja".

 

Preto prizývame aj hokejových expertov zo zahraničia, z hokejovo najvyspelejších krajín. Na základe dobrých kontaktov sme na tohtoročný seminár pozvali Tommiho Niemeläho, trénera fínskej reprezentácie hráčov do 17 rokov. O svoje poznatky sa podelil na sympóziu Medzinárodnej hokejovej federácie IIHF počas MS 2015 v Prahe. Niemelä vo svojej prednáške prezentoval metódy individuálneho prístupu trénerov pri výchove mladých hráčov, ktorý vo Fínsku už dlhodobo a veľmi úspešne aplikujú,“ informoval metodik SZĽH Igor Andrejkovič.


Druhým zahraničným lektorom bol slovenský rodák Dušan Benický, ktorí už vyše 30 rokov pôsobí v Severnej Amerike. Ten vystúpil s témou integrácie kľúčových motorických programov pre urýchlenie rozvoja hokejových zručností.


Kormidelník reprezentácie SR Zdeno Cíger spolu s realizačným tímom informovali trénerov o prípravách na MS 2016 i priebehu šampionátu v Petrohrade s následnou diskusiou. Seminár informáciami z lekárskej oblasti uzavrelo vystúpenie predsedníčky zdravotnej komisie SZĽH Andrey Švrčkovej a o antidopingovej problematike referovala Žaneta Csáderová z Antidopingovej agentúry SR.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona