Na šéfredaktora tureckého denníka Cumhuriyet strieľali pred budovou súdu

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 17:49 • 2 min
Na šéfredaktora tureckého denníka Cumhuriyet strieľali pred budovou súdu

ISTANBUL - Súdený bývalý šéfredaktor tureckého denníka Cumhuriyet sa dnes stal terčom útoku neznámeho strelca, ktorý na novinára začal strieľať priamo pred budovou súdu v Istanbule, kde sa koná pojednávanie v procese s ním a ďalším kolegom z tohto média, napísala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Can Dündar neutrpel podľa vyjadrenia svedkov a obhajcu zranenia. Útočníka, ktorý podľa stanice BBC vystrelil najmenej tri guľky, okamžite zadržali. Pri zatýkaní nekládol odpor.

 

Šéfredaktor Can Dündar a reportér Erdem Gül z denníka Cumhuriyet (Republika) v súdnom procese čelia doživotnému trestu odňatia slobody za zverejnenie správy o údajnom prevoze zbraní sýrskym povstalcom autami patriacimi tureckej vláde. Dvojica novinárov je obvinená z prezradenia štátneho tajomstva a pokusu o zosadenie vlády.

 

Ďalších dvoch novinárov ľavicového denníka Cumhuriyet v apríli odsúdili na dva roky väzenia za zverejnenie kópie titulnej strany francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo s karikatúrou proroka Mohameda.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies