Na Šarišskom hrade budú diváci sledovať filmy až do skorého rána

NETKY.SK • 4 August 2013, 09:32 • 2 min
Na Šarišskom hrade budú diváci sledovať filmy až do skorého rána

VEĽKÝ ŠARIŠ - Tretí ročník filmovej noci je v znamení exotiky.

slovakia

left justify in out

Na Šarišskom hrade sa už zhromaždili asi dve stovky ľudí, ktorí sa prišli pozrieť na diskusie, prehliadky, prezentácie, ale najmä na filmy. Tretí ročník filmovej noci na hrade Šariš sa začal a skončiť by sa mal až s ranným slnkom.

„Minulý rok sme tu mali 400 ľudí, dúfam, že tento rok to bude ešte viac. Máme za sebou už prednášku Vlada Dudláka o Madagaskare a natáčaní filmu o Móricovi Beňovskom, divákov zaujala aj Dorota Nvotová, ktorá prišla len kvôli festivalu z Moskvy,“ hovorí organizátor Peter Vlkovič z občianskeho združenia (OZ) Nový film.

Každý ročník podujatia je podľa Vlkoviča niečím výnimočný. Prvý ročník Filmovej noci na hrade bol o prírode, ľuďoch a Šariši, druhý ročník bol o vzťahoch. Tento tretí ročník je v znamení exotiky.

„Prečo exotika? Pretože si myslím, že my Slováci vnímame ako exotiku všetko ostatné len nie to, čo máme doma. Preto aj ten výber našich hostí. Napríklad režisér a dokumentarista Tomáš Hulík, ktorý hľadá exotiku na Slovensku alebo kúsok Afriky v podobe hudobníka Thieryho Ebama a jeho spojenie s Horehronkami, čo je tiež exotické,“ popisuje tému filmovej noci na Šarišskom hrade jej organizátor.

Okrem filmu Tomáša Hulíka Návrat rysov budú môcť diváci na hrade vzhliadnuť množstvo krátkych filmov najmä od mladých autorov.

Aj počas noci sa bude medzi hradom a parkoviskom pod hradom pohybovať kyvadlová doprava, ktorá môže návštevníkom uľahčiť prístup na hradný kopec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies