Na San Lorenzo čaká v semifinále MS klubov zástupca Oceánie

NETKY.SK • 16 December 2014, 10:43 • 2 min
Na San Lorenzo čaká v semifinále MS klubov zástupca Oceánie

MARRÁKEŠ - Futbalisti argentínskeho San Lorenza a novozélandského FC Auckland City sa v Marrákeši v stredu 17. decembra od 20.30 h SEČ stretnú v druhom súboji o postup do finále majstrovstiev sveta klubov FIFA.

slovakia

left justify in out

Úvodné semifinále obstarajú v utorok v rovnakom čase a na rovnakom mieste mexický Cruz Azul a španielsky Real Madrid. Finále je na programe v sobotu tiež v Marrákeši, opäť o 20.30 h.

 

Obdobne ako v prvom semifinále Real Madrid, v druhom je jasným favoritom mužstvo zo štvrti Flores argentínskej metropoly Buenos Aires - San Lorenzo de Almagro. Ako tohtoročného šampióna juhoamerického Pohára osloboditeľov ho do semfinále nasadili priamo, rovnako ako úradujúceho víťaza Ligy majstrov. "Len samotná účasť na majstrovstvách sveta klubov nám dodáva sviežu motiváciu a koncentráciu. Na tomto turnaji chce hrať každý. Dúfam, že sa nám podarí dostať do finále, cítime sa ako reprezentanti celej konfederácie CONMEBOL, ktorá má obrovskú históriu," priniesol slová trénera argentínskeho tímu Edgarda Bauzu web fifa.com. 

 

Augustový triumf v Copa Libertadores 2014 bol pre San Lorenzo premiérový v histórii. Tým pádom aktuálne zažíva debut na MS klubov. Na domácej scéne sa z majstrovského titulu v najvyššej argentínskej súťaži radoval “El Ciclón” v 15 prípadoch. 

 

Už dve stretnutia odohral na turnaji v Maroku zástupca Oceánskej futbalovej konfederácie FC Auckland City. Poloprofesionálna zostava z Nového Zélandu si najprv v play-off o postup do štvrťfinále poradila v rozstrele zo značky pokutového kopu s miestnym ligovým šampiónom Moghrebom Tétouan. V nasledujúcom kole zdolali “kiwi” 1:0 ďalších Afričanov, konkrétne alžirsky klub ES Sétif. "Netuším, ako hrajú. Jediné, čo viem, že sú na úplne inej úrovni. Najprv to trochu oslávime, oddýchneme si a až potom budeme myslieť na ďalšieho súpera. Ktovie čo sa stane? Kouč nám určite posunie poznatky ako pred duelom s ES Sétif," povedal podľa fifa.com obranca

 

Novozélanďanov John Irving, strelec jediného štvrťfinálového gólu. FC Auckland City existuje ešte len desať rokov, no stihol nazbierať päť ligových primátov a v súčasnosti zažíva už šiestu účasť na MS klubov (2006, 2009, 2011, 2012, 2013, 2014). Po predchádzajúcich piatich neúspechoch v play-off sa tento rok stal prvým tímom z Oceánie, ktorý postúpil do semifinále tohto podujatia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies