Na šampionáte vodných slalomárov sa Slovensko dočkalo zlata

NETKY.SK • 4 Jún 2017, 16:28 • 2 min
Na šampionáte vodných slalomárov sa Slovensko dočkalo zlata

TACEN - Majstrom Európy v kategórii singlkanoistov na šampionáte vodných slalomárov v slovinskom Tacene sa stal Alexander Slafkovský. Singlista Slafkovský so zlatou medailou, bronz pre Martikána.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný Slafkovský obhájil titul spred roka z domácej vody z Liptovského Mikuláša a celkovo si do zbierky z kontinentálnych šampionátov pripísal ôsmu individuálnu medailu, z toho tretiu zlatú (3-3-2).

Slafkovský po dravej a zároveň technicky bezchybnej jazde triumfoval s veľkým náskokom 2,71 s pred Švajčiarom Thomasom Köchlinom. Už-už sa zdalo, že ďalší slovenský reprezentant Michal Martikán bude bronzový, ale medailu mu napokon vyfúkol posledný pretekár na trati finále domáci Benjamin Savšek (92,86). Päťnásobnému olympijskému medailistovi Martikánovi ušiel bronz o 96 stotín sekundy. Tretí do partie Slovákov vo finále, strieborný olympionik z Ria de Janeiro Matej Beňuš, skončil piaty.

Slovenská výprava vďaka zlatej medaile Slafkovského v posledných finálových pretekoch v Tacene odvrátila hrozbu prvého nemedailového európskeho šampionátu v histórii. Doteraz medailovo najslabší výsledok predviedli Slováci na ME 1996 v Augsburgu s bilanciou 0 - 1 - 2.

ME vo vodnom slalome - Tacen (Slovin.) - nedeľa:

MUŽI
C1 - finále: 1. Alexander Slafkovský (SR) 88,92 s (0), 2. Thomas Köchlin (Švaj.) 91,63 (2), 3. Benjamin Savšek (Slovin.) 92,86 (0), 4. Michal Martikán (SR) 93,82 (2),, 5. Matej Beňuš (SR) 94,88 (2)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies