Na Šafárikovom námestí v Bratislave sa dnes dajú ochutnávať vína od 20 výrobcov

NETKY.SK • 12 Október 2013, 10:24 • 2 min
Na Šafárikovom námestí v Bratislave sa dnes dajú ochutnávať vína od 20 výrobcov

BRATISLAVA - Vína zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Rakúska i Francúzska dnes budú môcť ochutnávať Bratislavčania na Šafárikovom námestí. O 10.00 h tam totiž štartuje prvý ročník Staromestského vínneho trhu, na ktorom sa predstaví takmer 20 vinárov. TASR o tom informovala staromestská hovorkyňa Alexandra Obuchová.

slovakia

left justify in out

"Zo Slovenska budú na trhu zastúpení vinári z malokarpatskej i nitrianskej vinohradníckej oblasti či z Tokaja. Pripravených je približne 20 stánkov," priblížila Obuchová. Celým dňom bude návštevníkov trhu sprevádzať hudobný program, v rámci ktorého sa predstavia C. a k. dychový komorný festival, Vlado Vizár Jazz Quartet, salónny orchester Afrodité či kapela Stanley a Kapucíni. Staré Mesto chce tento rok vínnym trhom odštartovať novú tradíciu.

Staromestský vínny trh je súčasťou podujatia Tri dni so svätou Alžbetou, ktoré sa koná pri príležitosti 100. výročia vysvätenia Kostola sv. Alžbety – Modrého kostolíka a začal sa v piatok 11. októbra svätou omšou. Aj vínny trh slávnostne otvorí svojím požehnaním farár Marián Kráľ z Farnosti sv. Alžbety.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies