Na Šafárikovom námestí sa osádzajú netradičné kvetináče s magnóliami

NETKY.SK • 8 December 2015, 12:06 • 2 min
Na Šafárikovom námestí sa osádzajú netradičné kvetináče s magnóliami

BRATISLAVA - Na Šafárikovom námestí v Bratislave sa v týchto dňoch pracuje na úprave veľkokapacitných kvetináčov, do ktorých budú vysadené magnólie.

slovakia

left justify in out

Parkový priestor sa vďaka nej rozšíri k samotnej vozovke, smerom k Starému mostu. "Magnólie budú zavlažované systémom zachytávania zrážok cez drážky v zemi, ktoré budú prekryté mriežkou tak, aby dažďovú vodu odvádzali priamo ku koreňom," vysvetlila hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

 

Úprava na Šafárikovom námestí je súčasťou dokončovacích prác na projekte rekonštrukcie Starého mosta a okolia. Podľa informácií Skokanovej ostáva na petržalskej strane už len dokončiť napojenie koľají na most a vybaviť zastávky doplnkami, ako sú prístrešky, automaty na lístky a pod. Na moste je zase potrebné dokončiť pokládku koľají a uloženie inžinierskych sietí, výplne zábradlí, osvetlenie. "Všetky stavebné práce ukončíme podľa plánu 15. decembra tohto roku," uistil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

 

Po tomto dátume sa už budú odstraňovať iba prípadné chyby alebo budú prebiehať práce súvisiace s odstraňovaním technicko-organizačného zabezpečenia stavby. Z celkovej sumy projektu, ktorá je 70 miliónov eur, zostáva uhradiť už len približne 7.300.000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies